Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Речник РПЦвУ впевнений, що Україні потрібно «діяти разом з Росією заради спільних інтересів»

    У Московському патріархаті не бачать нічого поганого в тому що Росія вбила десятки тисяч українців, окупувала Крим та підтримує терористичні угрупування “Л/ДНР”. Там впевнені, що Україна повинна «діяти разом із Росією заради спільних інтересів».

    Речник Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) протоєрей Микола Данилевич у своєму Телеграм-каналі зробив передрук інформації із російського пропагандистського ресурсу “Взгляд.ру”. У дописі Данилевич висловив впевненість і підтримав думку голови МЗС Франції, що українці повинні розуміти, що з Росією потрібно зберігати діалог і діяти разом з країною-агресором, яка окупувала Крим і ОРДЛО, заради спільних інтересів.

    «Росія – насамперед сусід. Це реальність, але географія вперта, як ви знаєте, а Росія не висловила свого наміру «переїжджати». Деколи сусіди бувають нестерпні, бувають сусіди, які вас дратують, але вони залишаються вашими сусідами, тому потрібно шукати способи діяти разом на благо спільних інтересів», – йшлось у заяві голови МЗС Франції, яку поширив Данилевич у своєму каналі.

    «Про це говорять французи, тим більше це маємо усвідомлювати і ми, бо ми ближчі. Географія уперта», – прокоментував цю інформацію речник РПЦвУ.

    Як бачимо, РПЦвУ продовжує свою проросійську діяльність на найвищому рівні і закликає, до союзу з країною агресором на 8-му році війни. Такі заяви від РПЦвУ мали би викликати сумніви в наявності здорового глузду в цій структурі, або питання у відповідних правоохоронних органах, що займаються припиненням злочинної діяльності, яка шкодить інтересам України.

    Нагадаємо, нещодавно Московський патріарх визнав, що ніякої «УПЦ МП» немає, є тільки Російська Церква, в тому числі в Україні. Також очільник РПЦвУ Онуфрій привітав патріарха країни-агресора Кіріла з днем народження, у той час, як президент Росії нагородив Моспатріарха Кіріла (Гундяєва) орденом апостола Андрія Первозванного.

    Знімок з екрана зі сторінки речника РПЦвУ

    Найсвіжіше

    Популярне