П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Путін нагородив Моспатріарха Кіріла орденом апостола Андрія Первозванного

    Президент Росії Владімір Путін нагородив  Московського патріархата Кіріла (Гундяєва) орденом Андрія Первозванного. Сьогодні, 20 листопада, патріарх відзначає 75-річчя.

    Орден Святого Апостола Андрія Первозванного – перший за часом заснування російський орден. З 1998 року є найвищою нагородою Російської Федерації.

    В указі йдеться, що патріарх удостоєний ордена «за видатний внесок у збереження та розвиток духовних та культурних традицій, зміцнення миру та злагоди між народами».

    Путін вручив орден особисто, церемонія відбулася у Катеринінській залі Кремля з оркестром.

    Президент країни-агресора заявив, що сьогодні голос церкви «знову набув величезного значення, до нього прислухаються, йому довіряють».

    Він також відзначив внесок патріарха Кіріла (Гундяєва) «в утвердження традиційних цінностей наших народів, у збереження історичної та культурної спадщини», наводить слова президента прес-служба Кремля.

    Патріарх Кіріл(Гундяєв) подякував Владіміру Путіну за вітання, і у відповідь висловив президентові подяку за «незмінну увагу до духовного життя людей, за співвідношення політики з моральністю».

    Найсвіжіше

    Популярне