Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦвУ Онуфрій привітав Моспатріарха Кіріла з днем народження

    Очільник Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) митрополит Онуфрій (Березовський) надіслав духовному лідеру країни-агресора – предстоятелю Російської православної церкви патріарху Кірілу (Гундяєву) – привітання з нагоди 75-річчя з дня народження.

    Примітно, що текст привітання, який оприлюднено на офіційному сайті РЦПвУ, доступний виключно російською мовою.

    “Благословенний день Вашого народження став для Вас початком сходження на “гору Господню”, – такими словами розпочинається привітання митрополита Онуфрія (Березовського), адресоване одному з головних ідеологів “русского міра”.

    “Шляхи Вашого життя і служіння не були простими, але Ви сьогодні, з гідністю стоячи на високому підсвічнику патріаршого служіння, благовіщуєте про Христа, який Воскрес, засвідчуючи ближнім про те, що Христос Спаситель – Бог кріпкий, Властитель, Начальник світу. В цей знаменний день шанобливо висловлюю Вашій Святості молитовні благопобажання, щоб Ваше високе патріарше служіння було багаторічним, мирним, радісним і благословенним”, – йдеться у вітальному слові очільника РПЦвУ.

    Нагадаємо, президент Росії Владімір Путін нагородив Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) орденом Андрія Первозванного. Подія відбулась 20 листопада 2021 року, коли Моспатріарх відзначив 75-річчя.

    Найсвіжіше

    Популярне