Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ визнав часткову провину Моспатріархату у високій смертності від COVID-19 серед населення РФ і підтримав введення QR-кодів та штрафів

    У Російській православній церкві вважають, що режим QR-кодів виправдовує себе, якщо від коронавірусу вмирають тисячі росіян. У Моспатріархії також назвали себе винними у високій смертності росіян від коронавірусу і підтримали введення штрафів за відсутність QR-коду.

    «Режим QR-кодів – це режим, який себе виправдав у багатьох країнах і у нас у тих регіонах, де він застосовувався і застосовується», – сказав глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит РПЦ Іларіон (Алфєєв), передає Інтерфакс.

    Він нагадав, що щодня в Росії вмирає від коронавірусу понад тисячу людей. «Це все одно, якби на війні щодня ми б втрачали полк, за таких темпів смертності може йтися про загальнонаціональну катастрофу. Станом на початок листопада Росія займає перше місце за кількістю вмираючих на добу від коронавірусу. Це дуже страшна статистика, і я думаю, що багато в чому ми самі винні у тому, що зараз відбувається», – зазначив митрополит Московського патріархату.

    Відповідаючи на запитання ведучої про те, як поставилися б росіяни до повсюдного введення QR-кодів за прикладом Європи та штрафів за їх відсутність, митрополит РПЦ сказав: «Рано чи пізно ми до цього прийдемо (до системи штрафів через відсутність QR-кодів, – ред.). І чим раніше ми до цього прийдемо, тим це буде краще».

    Він водночас висловив думку, що люди, які з різних причин не хочуть вакцинуватися, або повинні сидіти вдома, щоб не стати потенційним джерелом зараження для інших, або для них повинен бути обговорений перелік місць, де вони можуть перебувати.

    8 листопада 2021 року в Росії від коронавірусу померло 1164 людини. Це найвищі показники в РФ серед усього періоду пандемії.

    знімок з екрану

    Нагадаємо, 3 листопада РПЦ в Києві провела мітинг проти вакцинації, при цьому, в той день в Україні від коронавірусу померло 720 людей. Зокрема ГО РПЦвУ “Миряни” підтримали цю демонстрацію та закликали йти на мітинг під ВРУ.

    Заступниця голови Комітету з питань національної безпеки Мар’яна Безугла заявила що недобір сере ідейних антивакцинаторів компенсували проплаченими мітингарями, які брали участь у пікетуваннях за 120-500 гривень.

    РНБО звернуло на це увагу і назвало такі дії Кремля і її церкви спланованою спецоперацією ФСБ проти України. За даними звіту РНБО, суттєву роль у поширенні ідей антивакцинаторства відіграє «одна із церков» – йдеться про РПЦ та РПЦвУ.

    У самій Росії РПЦ навпаки закликає людей вакцинуватись, а митрополит РПЦ Іларіон (Алфеєв) розповідав про тисячі смертей від коронавірусу щодня. У РПЦ навіть є спеціальна «Робоча група при патріарху Московському… щодо координації діяльності церковних установ в умовах поширення коронавірусної інфекції». У ній повідомлялось, що менше ніж за тиждень у період з 29 жовтня по 3 листопада від COVID-19 померло шість священників Московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне