Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    В РПЦ вважають, що люди, які не вакцинуються, мають сидіти вдома. В РПЦвУ такі заходи називають дискримінацією

    Очільник відділу зовнішніх церковних зносин Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) висловився за посилення обмежувальних заходів в умовах стрімкого зростання кількості хворих і померлих внаслідок коронавірусу у Росії. На його думку, коли РФ щоденно втрачає понад одну тисячу людей режим QR-кодів себе виправдовує.

    “Це все одно, якби ми на війні щоденно втрачали полк, за таких темпів смертності мова може йти про загальнонаціональну катастрофу. Станом на початок листопада, Росія займає перше місце за кількістю померлих за добу. Це дуже страшна статистика, і я думаю, що багато в чому ми самі винні в тому, що зараз відбувається”, – цитує “Credo press” слова митрополита Іларіона (Алфєєва), сказані в етері передачі “Церковь і мір” на телеканалі “Россия-24”.

    Архієрей не оминув увагою і питання вакцинації. Вважаючи, що щеплення має бути добровільним, він, тим не менше, вважає, що люди, які не бажають вакцинуватись, мають здебільшого сидіти вдома, щоб не слугувати потенційним джерелом загрози для інших.

    Парадоксальною вказану ситуацію робить те, що клірики-колеги Алфєєва з Московського патріархату в України вважають, що люди не мають зазнавати будь-яких обмежень у зв’язку з відмовою робити вакцинацію.

    Нагадаємо, 3 листопада 2021 року у Києві антивакцинатори провели під стінами Верховної Ради України масовий мітинг з вимогою зупинити “незаконну” імунізацію населення. Акцію було проведено без дотримання всіх протиепідеміологічних вимог, і мітинг підтримала ГО “Миряни”, яка , за своєю суттю, політичним крилом Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП).

    Після вказаного мітингу, офіційні спікери РПЦвУ та агенти впливу Кремля не приховували задоволення через результати проведеної акції і погрожували проведенням нових і нових антивакцинаторських масових зібрань.

    Чи продемонструє Московський патріархат єдність позиції щодо запобіганню поширенню епідемії в Росії та Україні, наразі, не зрозуміло. Імовірніше за все, РПЦ буде докладати зусиль щоб стримати епідемію в РФ, в той час, як РПЦвУ (УПЦ МП), прикриваючись красивими гаслами, буде і надалі сприяти поширенню небезпечного вірусу серед українців.

    Найсвіжіше

    Популярне