П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Російська агентура не приховує задоволення від успішного масового антивакцинаторського мітингу у Києві

    3 листопада 2021 року антивакцинатори провели під стінами Верховної Ради України масовий мітинг з вимогою зупинити “незаконну” імунізацію населення. Акцію було проведено без дотримання всіх протиепідеміологічних вимог, і, що примітно, пройшла вона у той час, коли добова смертність у країні від COVID-19 склала 720 осіб, з яких 98% були невакциновані.

    Відомо, що акцію проти вакцинації підтримала ГО “Миряни”, яка займалась акціями проти візиту до України патріарха Варфоломія І і є, за своєю суттю, політичним крилом Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП).

    Вже не вперше у ЗМІ звучить інформація, що найбільше антивакцинаторські настрої в Україні підтримуються і розпалюються Кремлем. Задіявши всі свої можливості, серед яких проросійські політики, громадські діячі, блогери, представники РЦПвУ, медійні ресурси, Москва намагається якнайсильніше погіршити епідеміологічну ситуацію в нашій державі.

    Така діяльність Росії має зрозумілі стратегічні цілі: створення надмірного навантаження на систему охорони здоров’я України, завдання шкоди економіці, завдання шкоди здоров’ю великої кількості населення України з настанням значної кількості летальних випадків.

    Отже після того, як акція 3 листопада 2021 року спричинила черговий сплеск антивакцинаторських настроїв і, за рахунок ігнорування протиепідемічних заходів, сприяла поширенню коронавірусу серед громадян України, стало зрозуміло, що надмірна активність РПЦвУ (УПЦ МП) в антивакцинаторських кампаніях вже просто не може лишатись осторонь уповноважених органів України.

    Зрозуміли це в і самій філії Моспатріархату в Україні і поспішили відхреститись від офіційної участі в мітингах публікаціями на пропагандистських ресурсах, на кшталт телеграм-каналу “Правблог”, де було озвучено “аргументоване спростування” причетності Моспатріархату до пропаганди проти масової вакцинації населення.

    Та як би не намагались офіційні і неофіційні спікери РПЦвУ приховати свою причетність до цієї відвертої антиукраїнської діяльності, окремі представники російської “православної” агентури не приховують свого задоволення успіхом антивакцинаторської акції у Києві.

    Зокрема, таку позицію окреслив агент впливу РПЦ, виконавець завдань російських спецслужб, фігурант “Миротворця”, пропагандист Алєксандр Вознєсєнскій (він же Олександр Бориславський).

    На власному телеграм-каналі він написав: “Антиваксери Києва, які заблокували сьогодні столицю, пригрозили паралізувати країну. Оператор заявляє про 50 000 учасників. Може ще не всі готові бути безправними і тупими рабами глобалістів”.

    Цим дописом, агент Вознєсєнскій, по-перше, підтвердив участь російських спецслужб у розпалюванні антивакцинаторських настроїв в Україні, по-друге, окреслив подальші наміри Кремля підтримувати, фінансувати і проводити аналогічні акції по всій території України.

    Примітно, що Вознєсєнскій-Бориславскій публікує пропагандистські замовні публікації, що стосуються антивакцинаторських акцій в інших країнах, зокрема в Великій Британії та США, а також, безглузді заяви з категорії теорії змов.

    Та що стосується мітингу в Києві, його зловтішання просто вражає. Він навіть суттєво примножив кількість учасників пікетування, озвучивши цифру у 50 тисяч осіб, хоча зрозуміло, що площа перед парламентом не здатна вмістити таку кількість народу. Хоча мусимо визнати, що чесність не є обов’язковою вимогою для пропагандистів, які працюють на країну-агресора, тож з цієї точки зору дорікнути агенту Вознєсєнскому важко.

    Поряд з усім сказаним, позитивним моментом можна виокремити неприховану зухвалість агентури впливу і пропагандистів, що співпрацюють з російськими спецслужбами. Саме завдяки їхній відвертості і нахабству українське суспільство краще усвідомлює справжнє джерело походження антивакцинаторських настроїв, як і інших загроз національній безпеці України, і має змогу навчитись ефективніше протидіяти гібридній агресії Російської Федерації.

    Найсвіжіше

    Популярне