П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У страху очі великі: Російські силовики затримали людину, яка назвалась шаманом Габишевим

    7 листопада 2021 року російська інформаційна агенція “ТАСС” повідомила про затримання правоохоронними органами Російської Федерації якутського шамана Алєксандра Габишева, який перебуває на примусовому лікуванні в Новосибірській психіатричній лікарні спеціалізованого типу з інтенсивним наглядом.

    Практично одразу адвокати шамана запевнили, що не володіють інформацією про те, що їх підзахисного було виписано з психіатричної лікарні, або він полишив межі закладу у якийсь інший спосіб.

    Згодом курйозна ситуація прояснилась.

    Та ж сама агенція “ТАСС” повідомила, що правоохоронці затримали іншу людину, а саме, Ніколая Диликова з Улан-Уде, який відрекомендувався силовикам як шаман Габишев, пише “Радіо Свобода”.

    Представники путінського режиму, імовірно, відчувають настільки непереборний жах перед шаманом, що навіть не стали з’ясовувати справжню особу Диликова, а одразу його затримали, почувши прізвище Габишев.

    Поза тим, шаман продовжує перебувати у Новосибірській психіатричній лікарні спеціалізованого типу. Спікери правоохоронних органів РФ свій феєричний “подвиг”, наразі, не коментують.

    Нагадаємо, у січні 2021 року шаман Алєксандр Габишев заявив, що має намір почати похід в Москву в березні цього року з метою здійснення “обряду вигнання Путіна з Кремля”. Проте 28 січня його затримали і помістили до психоневрологічного диспансеру.

    У квітні 2021 року родичі Габишева заявили про різке погіршення його здоров’я, оскільки шамана піддали “лікуванню” речовинами, що змінюють психіку. Він дуже повільно говорив, скаржився на безсоння і втрату свідомості після уколів.

    26 липня 2021 року Якутський міський суд прийняв рішення відправити шамана на примусове лікування до психоневрологічної лікарні. Його було визнано винним у застосуванні насильства у відношенні співробітника Росгвардії.

    Шаман Габишев відбуває покарання у Новосибірській психіатричній лікарні спеціалізованого типу з інтенсивним наглядом.

    19 жовтня 2021 року у Нью-Йорку біля штаб-квартири Організації Об’єднаних Націй пройшла акція “FREEGABYSHEV” (“СВОБОДУГАБИШЕВУ”) на підтримку шамана Алєксандра Габишева, яку організували мешканці Якутії.

    Найсвіжіше

    Популярне