Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Якутського шамана Габишева, який йшов “виганяти Путіна”, знову відправили на примусове лікування

    26 липня 2021 року Якутський міський суд прийняв рішення відправити місцевого шамана Алєксандра Габишева на примусове лікування до психоневрологічної лікарні, пише “МБХ медиа”.

    Адвокат Габишева Алєксей Прянішніков повідомив, що примусове лікування було присуджено шаману у справі про нібито застосування шаманом сили у відношенні співробітника Росгвардії. При цьому, до початку лікування він перебуватиме під арештом.

    Відомо, що сторона обвинувачення просила суд направити Габишева на примусове лікування до “спеціалізованого психіатричного закладу з інтенсивним наглядом”, при цьому, справу розглядали у прискореному режимі, оскільки 27 липня спливав попередній шестимісячний термін утримання шамана в психіатричному стаціонарі.

    Нагадаємо, навесні 2019 року Алєксандр Габишев відправився на Москву для проведення “обряду вигнання Путіна”. Його затримали через кілька місяців на кордоні Бурятії та Іркутської області. З поліції його доправили до психоневрологічного диспансеру. Проти шамана порушили кримінальну справу про заклики до екстремізму.

    У січні 2021 року Габишев заявив, що має намір почати новий похід в Москву в березні. 28 січня його затримали і помістили в психоневрологічний диспансер. Там примусову госпіталізацію Габишева пояснили його відмовою від лікування.

    У квітні 2021 року родичі Алєксандра Габишева, якого помістили на примусове лікування до психоневрологічного диспансеру в Якутії, заявили про різке погіршення його здоров’я. За словами Кіаїилани Захарової, яка відвідувала його в диспансері, Габишева “явно напхали якимись речовинами, що змінюють психіку”, він дуже повільно говорив, скаржився на безсоння і втрату свідомості після уколів.

    Наприкінці червня цього року шаман передав своїм прихильникам записку, у якій висловлював надію опинитись на свободі вже найближчого часу.

    Найсвіжіше

    Популярне