П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Йшов до Москви, а потрапив до психлікарні: другий похід якутського шамана Габишева теж видався невдалим

    Минуло всього два тижні відтоді, як шаман з Якутії Алєксандр Габишев анонсував свій черговий похід на білому коні до Москви з метою “вигнання злих духів”, як цю спробу вже сміливо можна віднести до переліку невдалих.

    “24 канал” з посиланням на Якутський республіканський психоневрологічний диспансер повідомляє, що Габишева примусово ушпиталили до вказаного медичного закладу. При цьому, до лікарні його доставили співробітники російської поліції.

    Повідомляється, що примусове поміщення шамана до психдиспансеру аргументували “категоричною відмовою від лікування”.

    У 2020 році лікарська комісія вирішила, що Алєксандр Габишев “потребує активного диспансерного спостереження”. У грудні того ж року, він заявив, що більше не ходитиме на прийом і категорично відмовляється лікуватися. Саме цей факт, нібито, змусив лікарів звернутись за допомогою до правоохоронців.

    Нагадаємо, Алєксандр Габишев – якутський шаман, який планував пішки прийти в Москву з 6 березня 2019 до 2021 року, щоб вигнати “злого духа” президента РФ Владіміра Путіна з Кремля. Був затриманий 19 вересня 2019 року в Бурятії, після чого примусово ушпиталений і проходив лікування у Якутському психоневрологічному диспансері. Влітку 2020 року вийшов на свободу.

    У січні 2021 року стало відомо, що шаман запланував черговий похід з обрядом “вигнання злих духів”. Орієнтовно у березні 2021 року, він планував вирушити верхи на коні з Якутська. Своїх послідовників він закликав приєднатись до нього в Іркутську. Габишев озвучив наміри відвідати Алтай – місце сили всієї Росії. Потім через Сибір дістатись Уралу, а потім – дійти до Москви.

    Найсвіжіше

    Популярне