Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Шамана, який знову пішов виганяти Путіна, вдруге затримала поліція

    Якутського шамана Алєксандра Габишева суд оштрафував за порвану куртку поліцейського. За це правопорушення йому доведеться заплатити 1 тисячу рублів.

    Про це повідомляють Сибір Реалії посилаючись на власні джерела.

    10 грудня в Якутії шамана Алєксандра Габишева, який знову йшов до Москви «виганяти Путіна», на трасі затримала поліція. Таким чином, співробітники МВС вирішили примусово доставити його до слідчого.

    Шамана звинуватили в непокорі працівнику поліції. За версією МВС, коли шаману намагалися вручити повістку на допит до слідчого, він відмовився в ній розписуватися, витягнув меч і, нібито розмахуючи ним, порвав форму одного з поліцейських.

    Суд також обрав Габишеву запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Таке рішення прийняв слідчий ФСБ, який розслідує кримінальну справу про публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності. Тепер шаман не зможе покинути Якутськ, проте, якщо протягом 10 днів йому не пред’являть звинувачення, запобіжний захід буде скасовано.

    Раніше адвокати якутського шамана, який ішов до Москви «виганяти Путіна», заявляв про те, що стосовно нього було порушено нову кримінальну справу за статтею про застосування насильства відносно представника влади. Представник Слідчого комітету неофіційно повідомив цю інформацію адвокату Габишева . У прес-службі відомства порушення нової справи заперечують.

    Нагадаємо, у кінці вересня шамана вже було затримано та відправлено у Якутський республіканський психоневрологічний диспансер.

    Найсвіжіше

    Популярне