Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії продовжують примусово тримати в психдиспансері «шамана», який йшов проганяти Путіна

    За словами координатора російського проєкту «Правозахист Листівки» Алєксєя Прянішнікова, в позові про примусову госпіталізацію замість медичного опису стану здоров’я «шамана» Алєксандра Габишева зазначено, що він страждає «переоцінкою своєї особистості», що обґрунтовується твердженням про те, що він висловлював ідеї «нашкодити уряду і скинути Путіна, так як той є демоном і Антихристом» і «закликав до повалення законно обраної влади».

    «Тобто в якості обґрунтування наявності у Алєксандра Габишева розладу особистості вказані його заклики до повалення чинної влади, а також озвучені ним наміри вигнати Путіна. У позовній заяві Якутський психоневрологічний диспансер стверджує, що в період з 12 по 29 травня Габишев проходив добровільне лікування в стаціонарі диспансеру. При цьому в тій самій позовній заяві описується, що він доставлений в диспансер співробітниками поліції, що виключає добровільність його госпіталізації», – вважає Алєксєй Прянішніков.

    Перед початком слухання трьох свідків захисту Габишева затримала поліція. Двоє з них відразу з відділення поліції відправилися назад до психоневрологічного диспансеру, де проходило виїзне судове засідання, але їх не пустили.

    Найсвіжіше

    Популярне