П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Якутський шаман Габишев повідомив, що скоро може опинитися на свободі

    25 червня 2021 року якутський шаман Алєксандр Габишев, якому були призначені заходи примусового лікування в Якутському психоневрологічному диспансері після оголошення чергового походу з обрядом “вигнання демонів з Кремля”, передав через своїх прихильників записку на свободу.

    Текст та зображення записки, що адресована жінці на ім’я Дойдууна, подає телеграм-канал Правозащита Открытки.

    “Дойдууна привіт, добре, що ти прийшла. У мене новина, сьогодні була лікарська комісія, там про мене вирішили, що я зможу скоро вийти і приймати дома ліки, які мені видадуть. Спершу тут буде перевірка і потім виписка додому, тому надія є. Всім вітання і дякую”, – пише шаман.

    Минулого тижня захисник Алєксандр Габишева Алєксєй Прянішніков звернувся до Якутського психоневрологічного диспансеру із запитом про перебіг лікування і вимагав надати відомості про медичні препарати, що застосовуються до його підопічного, а також про плани проведення лікарських комісій у відношенні Габишева.

    Нагадаємо, у січні 2021 року стало відомо, що шаман запланував черговий похід з обрядом “вигнання злих духів” з Кремля. 28 січня його затримали і помістили до психоневрологічного диспансеру. У середині березня Габишева визнали неосудним в результаті психолого-психіатричної експертизи.

    Найсвіжіше

    Популярне