Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Мешканці Якутії провели мітинг біля штаб-квартири ООН на підтримку шамана Алєксандра Габишева

    Громадяни Російської Федерації, мешканці Якутії, Валерій Іванов та його старший син організували 19 жовтня 2021 року акцію на підтримку шамана Алєксандра Габишева, якого було засуджено до примусового лікування в Новосибірській психіатричній лікарні спеціалізованого типу з інтенсивним наглядом.

    Мітинг з плакатом “FREEGABYSHEV” (“СВОБОДУГАБИШЕВУ”) відбулась у Нью-Йорку біля штаб-квартири Організації Об’єднаних Націй.

    За словами Валерія Іванова, він навчає свого сина допомагати людям, які зазнають гонінь за власні політичні погляди.

    “Ми добиваємось звільнення нашого сміливого, хороброго земляка! Уруй! Айхал!”, – цитує “SakhaDay” слова Іванова.

    Нагадаємо, у січні 2021 року шаман Алєксандр Габишев заявив, що має намір почати похід в Москву в березні цього року з метою здійснення “обряду вигнання Путіна з Кремля”. Проте 28 січня його затримали і помістили до психоневрологічного диспансеру.

    У квітні 2021 року родичі Габишева заявили про різке погіршення його здоров’я, оскільки шамана піддали “лікуванню” речовинами, що змінюють психіку. Він дуже повільно говорив, скаржився на безсоння і втрату свідомості після уколів.

    26 липня 2021 року Якутський міський суд прийняв рішення відправити шамана на примусове лікування до психоневрологічної лікарні. Його було визнано винним у застосуванні насильства у відношенні співробітника Росгвардії.

    Шаман Габишев відбуває покарання у Новосибірській психіатричній лікарні спеціалізованого типу з інтенсивним наглядом.

    Найсвіжіше

    Популярне