Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Апеляційний суд визнав правомірним перехід парафії до ПЦУ на Волині

    Апеляційний суд визнав правомірним перехід релігійної громади із Російської Православної Церкви до Православної Церкви України у селі Шепель, що на Волині.

    Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив священник ПЦУ Віктор Липчук.

    «Ще одна перемога! апеляційний суд визнав правомірним перехід релігійної громади Успіння пресвятої Богородиці с. Шепель до помісної Православної Церкви України. слава Богу за все!», – написав священник ПЦУ.

    Нагадаємо, у липні 2021 року ми повідомляли, що Луцький міськрайонний суд відмовився задовольнити вимогу священника Московського патріархату, який раніше був настоятелем храму в с. Шепель Луцького районного деканату. Служитель РПЦвУ намагався через суд скасувати новий статут релігійної громади ПЦУ в селі Шепель і його реєстрацію.

    Два роки тому парафія в селі Шепель вирішила покинути Московський патріархат і возз’єднатися з Православною Церквою України. Але тодішній настоятель священник РПЦвУ Микола Іллюк не підтримав цього прагнення парафіян.

    Віряни влаштували збори, зібрали підписи та звернулися до Управління Волинської єпархії ПЦУ з проханням прийняти їх. Через це священник Московського патріархату подав до суду позов щодо скасування нової реєстрації в ПЦУ й статуту. Він також вимагав, щоб суд визнав неправомірними рішення зборів парафії та інших інстанцій, які видавали документи про реєстрацію і стосовно діяльності парафії під юрисдикцією Волинської єпархії ПЦУ.

    19 червня 2021 року громада ПЦУ провела збори-мітинг, аби захистити свої права та надати розголосу судовій тяганині заради суспільної підтримки.

    Нагадаємо, у селі Навіз на Волині після переходу до ПЦУ перше богослужіння пройшло з поліцією. Також повідомлялось, що статут парафії в цьому селі зареєструють в новій редакції, тобто в ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне