Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Чергова судова перемога парафії ПЦУ на Волині

    Луцький міськрайонний суд відмовився задовольнити вимогу священника Московського патріархату, який раніше був настоятелем храму в с. Шепель Луцького районного деканату.

    За повідомленням теперішнього настоятеля парафії протоєрея Віктора Ліпчика, суд розглядав позов щодо скасування нового статуту релігійної громади та реєстрацію документу, передає офіційний сайт Волинської єпархії ПЦУ.

    Священник і парафіяни ПЦУ задоволені цим рішенням, тож 18 липня, в неділю, після Божественної літургії в церкві Успіння Пресвятої Богородиці провели подячний молебень.

    Нагадаємо, два роки тому парафія в селі Шепель вирішила покинути Московський патріархат і возз’єднатися з Православною Церквою України. Але тодішній настоятель священник РПЦвУ Микола Іллюк не підтримав цього прагнення парафіян.

    Віряни влаштували збори, зібрали підписи та звернулися до Управління Волинської єпархії ПЦУ з проханням прийняти їх. Через це священник Московського патріархату подав до суду позов щодо скасування нової реєстрації в ПЦУ й статуту. Він також вимагав, щоб суд визнав неправомірними рішення зборів парафії та інших інстанцій, які видавали документи про реєстрацію і стосовно діяльності парафії під юрисдикцією Волинської єпархії ПЦУ.

    Також колишній настоятель подав ще один позов щодо церковного будинку, бажаючи забрати його собі. Ця судова справа ще триває. У ПЦУ кажуть, що сторона позивача знаходить постійно способи, аби затягнути процес.

    19 червня цього року громада ПЦУ провела збори-мітинг, аби захистити свої права та надати розголосу судовій тяганині заради суспільної підтримки.

    Найсвіжіше

    Популярне