Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ кажуть, що не платили гроші вірянам, за мітинги проти візиту патріарха Варфоломія

    У недавньому інтерв’ю митрополит Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) Антоній (Паканич) заявив, що ніхто не платив гроші вірянам Моспатріархату, за те, щоб вони виходили з плакатами на масові акції і виступали проти візиту патріарха Варфоломія до України. За його словами, все відбувалось абсолютно добровільно, а відео роздачі грошей, які публікували у ЗМІ – це брехня.

    Як доказ своїх слів, Антоній навів «аргумент» того, що подібні оплати акцій вірян РПЦвУ фіксуються ЗМІ вже не вперше.

    «Залишимо осторонь той факт, що неможливо розібрати хто саме, кому, де і за що платить. Набагато цікавіше те, що подібні випадки камери “фіксують” не перший рік. Оператори щоразу якимось неймовірним чином виявляються біля груп “віруючих УПЦ”, та й ще в момент “роздачі грошей” чи то за участь в хресній ході, то чи за акції на захист нашої Церкви. Це можна сміливо назвати справжнім дивом! Адже бути постійним свідком таких ситуацій – просто якесь фантастичне професійне везіння. Не інакше!», – сказав митрополит РПЦвУ в інтерв’ю російському державному ЗМІ «РИА Новости», яке в Україні знаходиться під санкціями. Інтерв’ю підхопив і 112 канал, відомий своєю проросійською пропагандою в Україні.

    Нагадаємо, Вселенського патріарха Варфоломія І, який 20 серпня прибув до Києва, дорогою з аеропорту зустрічали прихильники Московського патріархату. В руках вони тримали плакати «Наш предстоятель – Онуфрій», та інші подібні заяви, проте сам Онуфрій (Березовський) на акцію не з’явився. Як виявилось, вірянам РПЦвУ платили гроші за акції проти Вселенського патріарха.

    Журналісти показали, що мітингарі РПЦвУ, після акції ділили між собою гроші. «Скільки вас?… Щось забагато тобі», — сказала одна із організаторів мітингу, яка роздавала гроші учасникам «стояння за Онуфрія» і проти візиту «Вселенського патріарха».

    Після цього, прихильник РПЦвУ Юрій Смик писав у своєму Телеграм каналі, що вражений вірою бабусь-вірянок Моспатріархату, які готові стояти там, де їм скажуть.

    Це була щонайменше друга відома проплачена акція вірян РПЦвУ проти візиту Вселенського патріарха Варфоломія І, який надав Томос про автокефалію ПЦУ. Раніше ми повідомляли, що флешмоб «Варфоломій — ми тебе не звали» є платною акцією, гроші на яку виділяє РПЦвУ.

    У Вселенському Патріархаті на проплачені акції ГО «Мирян» не зважають і заявили, що брехня і наклеп прихильників РПЦ в Україні ніяким чином не зачіпають і не зупиняють Вселенський Патріархат. Щобільше, там підкреслили, що РПЦвУ не можуть представляти думки всього українського народу.

    Фото: РПЦвУ

    Найсвіжіше

    Популярне