П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Лише 14,6% вірян РПЦвУ проти приїзду Вселенського патріарха – опитування

    Усі мітинги під Верховною Радою і Офісом президента, які проводила проросійська ГО «Миряни» та Російська православна церква в Україні проти візиту патріарха Варфоломія, є виявом точки зору меншості вірян цієї релігійної організації.

    Про це свідчать дані опитування проведеного Київським міжнародним соціологічним інститутом у червні цього року.

    Серед вірян Московського патріархату в Україні, лише 14,6% негативно оцінюють візит Вселенського патріарха Варфоломія в Україну на 30-ту річницю Незалежності. Водночас в РПЦвУ 49% позитивно ставляться до візиту Вселенського патріарха. Ще 32,5% нейтрально ставляться до візиту.

    Серед всіх опитаних, більшість українців – 57% – позитивно ставляться до візиту патріарха Варфоломія до України. Ще 32.5% мають нейтральне ставлення і лише 6% – негативне. Менш як 4% опитаних людей, сказали, що їм важко дати оцінку візиту.

    При цьому, серед прихильників окремих конфесій найбільше тих, хто має позитивне ставлення – серед прихильників ПЦУ і УГКЦ (відповідно, 72% і 63%).

    Фото: КМІС

    Таким чином, усі заяви РПЦвУ про те, що нібито українське суспільство в більшості негативно ставиться до візиту Вселенського патріарха Варфоломія є наглою брехнею. РПЦвУ намагається використовувати думку меншості власних вірян для дестабілізації України за «Чорногорським сценарієм».

    Найсвіжіше

    Популярне