Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Більшість українців чекають на візит Вселенського патріарха Варфоломія до України – опитування

    57% українців позитивно ставляться до візиту Архієпископа Константинополя – Нового Риму, Вселенського патріарха Варфоломія до України. Ще 32,5% мають нейтральне ставлення до його візиту і лише 6% – негативне.

    Такі дані опублікувала пресслужба ПЦУ з посиланням на КМІС

    При цьому, серед прихильників окремих конфесій найбільше тих, хто має позитивне ставлення, – серед вірян Православної Церкви України і Української Греко-Католицької Церкви (відповідно, 72% і 63%). Водночас серед прихильників Московського Патріархату в Україні 49% позитивно ставляться до візиту Вселенського Патріарха і лише 15% – негативно.

    Фото: КМІС

    Нагадаємо 16 жовтня 2020 року, президент України Володимир Зеленський запросив Вселенського патріарха до України на 30-у річницю незалежності

    26 травня 2021 року єрарх Константинопольської православної Церкви, митрополит Халкідонський Еммануїл відвідав Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та повідомив деталі візиту Вселенського патріарха Варфоломія в Україну у серпні цього року.

    Також Глава ОП Андрій Єрмак обговорив із митрополитом Еммануїлом візит Вселенського патріарха до України на 30-ту річницю незалежності нашої Держави.

    Найсвіжіше

    Популярне