Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава ОП обговорив із митрополитом Емануїлом візит Вселенського патріарха до України

    Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч з єпископом Вселенської Патріархії, митрополитом Халкедонським Еммануїлом. У зустрічі також взяв участь архієпископ Православної Церкви України Євстратій (Зоря).

    Про це повідомляє офіційний сайт ОП.

    Андрій Єрмак наголосив, що сьогодні в Україні всі конфесії почуваються вільно та незалежно. «Володимир Зеленський є президентом, який не використовує церкву у політичних цілях», – зазначив він.

    Керівник Офісу глави держави зауважив, що в Україні восьмий рік триває війна на Донбасі, і практично щодня керівництво держави, на жаль, отримує дані про поранених і вбитих. Тому пріоритетом президента Володимира Зеленського та його команди залишається припинення війни та повернення тимчасово окупованих територій і людей.

    Андрій Єрмак переказав подяку Вселенському патріарху Варфоломію та Вселенському Патріархату за підтримку України, особливо в ці непрості часи.

    Він наголосив, що вся країна з нетерпінням чекає на візит Вселенського патріарха Варфоломія та його участь у святкуванні 30-річчя незалежності України, й переказав йому вітання від президента Володимира Зеленського.

    Андрій Єрмак запевнив, що держава зробить усе, щоб візит Вселенського патріарха в Україну відбувся на найвищому рівні.

    Зі свого боку митрополит Еммануїл висловив упевненість, що очікуваний візит Вселенського патріарха Варфоломія в Україну в серпні буде підготовлений та пройде якнайкраще.

    Він відзначив відкритість та підтримку з боку президента України Володимира Зеленського, що підтвердив візит Глави держави з першою леді до Матері-церкви та зустріч з Його Всесвятістю Вселенським патріархом Варфоломієм у жовтні 2020 року.

    Митрополит Еммануїл наголосив, що Вселенська Патріархія молиться за закінчення війни на Донбасі та мир в Україні, а також за завершення пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні та в усьому світі.

    Фото: ОП

    Найсвіжіше

    Популярне