П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    СБУ просять перевірити АЗС «БРСМ-Нафта» через фінансування протестів Московського патріархату

    Народний депутат України Антон Поляков просить СБУ перевірити викладені у ЗМІ факти фінансування мережею заправок «БРСМ-нафта» та її власником Андрієм Бібою протестів проти приїзду Вселенського патріарха, а також діяльності РПЦ в Україні.

    «Вже неодноразово, виборці, під час особистого спілкування зі мною, звертають увагу на те, що в серпні цього року багато ЗМІ та експертів говорили про підготовку та проведення провокацій, під час акцій протесту проти візиту Вселенського патріарху Варфоломія. Але наразі відсутня жодна інформація щодо дій правоохоронних органів з цього приводу. Такі провокації, як правило, створюються з однією ціллю, а саме – показати нібито розкол в суспільстві, притиснення вірян окремих конфесій та похитнути єдність української нації», – пише нардеп на своїй сторінці у Facebook.

    Народний депутат Антон Поляков написав звернення до Голови СБУ Івана Баканова, де просить перевірити викладені у ЗМІ (зокрема в сюжеті 24 каналу: «Візит Варфоломія в Україну: проросійські сили можуть вчинити провокації») факти про причетність до фінансування акцій протесту проти приїзду Вселенського патріарху мережі АЗС «БРСМ-нафта» та її власника Андрія Біби.

    «Прошу Вас: 1.Перевірити інформацію про підготовку провокацій під час акцій протесту проти візиту Вселенського патріарху Варфоломія у серпні 2021 року. 2.Перевірити викладені у ЗМІ факти фінансування мережею АЗС «БРСМ-нафта» та її власником Андрієм Бібою акцій протесту проти приїзду Вселенського патріарху, а також діяльності РПЦ в Україні. 3.Повідомити про результати розгляду цього депутатського звернення у строк, встановлений Законом України «Про статус народного депутата України», – пише у своєму зверненні нардеп Поляков.

    За словами народного депутата, такі мітинги РПЦвУ, а також зазначена інформація в ЗМІ, мають бути перевірені належним чином, оскільки стосуються безпосередньо безпеки країни та громадян в цілому.

    Як зазначає народний депутат, проросійські сили вже з лютого вели пропаганду проти візиту Вселенського патріарха, а з різних джерел неодноразово надходила інформація про можливі заворушення під час акцій протесту. Тож, наслідки цих провокацій могли нести загрозу державній безпеці України, її міжнародному іміджу та міжконфесійній злагоді в українському суспільстві.

    Він додав, що завдяки СБУ загрози вдалось мінімізувати, однак небезпека розхитування ситуації в країні на релігійному підґрунті зберігається.

    Нагадаємо, 15 червня віряни РПЦвУ і члени ГО «Миряни» прийшли до Офісу президента жалітись на законопроєкти про унормування назви РПЦ в Україні. Захід освітлювало проросійське видання «Страна.уа», а також агенти російської розвідки.

    У серпні миряни РПЦвУ вийшли під стіни Ради з брехливими плакатами про «захоплення» і звинуваченнями Варфоломія. Також всі акції проти Варфоломія організовувала верхівка РПЦвУ, а не ГО «Миряни».

    Найсвіжіше

    Популярне