Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У селі Красносілка громада, що перейшла до ПЦУ ще 2019-го, вперше звершила літургію

    12 вересня у селі Красносілка, що на Вінниччині, громада, що перейшла до ПЦУ ще у 2019 році, вперше звершила літургію у своєму храмі. 8 грудня 2020 року громада ПЦУ виграла суд про законність голосування і зборів релігійної громади. 31 березня 2021 року парафіяни ПЦУ виграли апеляцію. 5 липня 2021 року Верховний суд відхилив повторну заяву РПЦвУ. І тепер парафіяни можуть спокійно молитись у своїй церкві.

    Днями священник РПЦвУ говорив, що парафіянам із Красносілки, які перейшли до ПЦУ не потрібна церква, бо храм два роки стояв закритий. Насправді церква була зачинена не через вірян, які перейшли до ПЦУ, а через судову тяганину, спричинену Московським патріархатом, що не хотів визнавати рішення громади, яка більшістю голосів проголосувала за об’єднання з Православною Церквою України.

    Громада в Красносілці перереєструвалася із РПЦвУ на ПЦУ ще у 2019 році. Після чого РПЦвУ подала до суду, оскаржуючи законність голосування релігійної громади. Щоб не провокувати конфліктів і не давати приводу для пропагандистів РПЦвУ казати про «захоплення», віряни ПЦУ вирішили дочекатись всіх рішень судів, а тоді спокійно молитись в храмі із священником отцем Ростиславом.

    4 вересня громада ПЦУ звершила перше богослужіння в храмі після 2,5 років його закриття. Віряни також поприбирали в Церкві. 12 вересня відбулось перша Літургія в храмі. Тепер такі богослужіння вірян і священника ПЦУ будуть продовжуватись і надалі.

    Нагадаємо, в інтерв’ю Духовному Фронту України теперішній настоятель парафії в селі Красносілки, священник ПЦУ Ростислав Процанін розповів, що в РПЦвУ знову подавали заяви в суди, але суд їх їм повернув через те, що позивачі і адвокати різні, а вимоги ті самі, що були до того.

    Також отець Ростислав поділився причинами переходу парафіян до Української Церкви. Як виявилось, колишній настоятель, священник РПЦвУ захищав президента РФ Владіміра Путіна і не хотів причащати АТОвця, а у вівтарі в нього висіла ікона російського імператора Ніколая ІІ.

    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що у РПЦвУ похвалились своєю розкольницькою діяльністю за гроші Новинського. Також РПЦ хоче відібрати кафедральний собор у Вінниці, де служить їх колишній єрарх, а нині митрополит ПЦУ Симеон (Шостацький).

    Найсвіжіше

    Популярне