Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Чергова перемога ПЦУ на Вінниччині: Громада виграла всі суди і увійшла до свого храму

    4 вересня парафіяни ПЦУ парафії Святого Апостола Євангеліста Іоанна Богослова у села Красносілки з восьмої години ранку влаштували прибирання у храмі. Адже приміщення храму було закрите протягом двох з половиною років, поки в судах громада ПЦУ відбивалась від позовів прибічників Моспатріархату.

    Про це Духовному Фронту України розповів настоятель парафії священник ПЦУ отець Ростислав.

    Після прибирання священник Православної Церкви України отець Ростислав 4 вересня відслужив у храмі подячний молебень разом із вірянами ПЦУ. Спільно з присутніми подякував Богу за його милість і щедрість, просив, щоб в Україні закінчилася не оголошена війна, а в кожній українській родині завжди були любов, злагода і добробут, висловив вдячність усім парафіянам за їх витримку, толерантність та жертовність.

    Також представники релігійної громади ПЦУ висловили вдячність співробітникам правоохоронних органів, які у ці дні забезпечували дотримання правопорядку на території храму та прилеглій до нього території й не допустили будь-яких провокацій збоку прибічників Моспатріархату.

    Громада перереєструвалась із РПЦвУ на ПЦУ ще у 2019 році. Але РПЦвУ, що символічно, на великі свята Різдво Христове і Хрещення Господнє подала в суди, оскаржуючи законність голосування релігійної громади. 8 грудня 2020 року громада ПЦУ виграла суд про законність голосування і зборів релігійної громади. 31 березня 2021 року парафіяни ПЦУ виграли апеляцію. 5 липня 2021 року Верховний суд відхилив повторну заяву РПЦвУ.

    Релігійна громада парафії Святого Апостола євангеліста Іоана Богослова в селі Красносілки абсолютною більшістю проголосувала за перехід і це було зроблено законним шляхом. Що підтвердили аж три суди, в тому числі Верховний. Але в пропагандистських медіа РПЦвУ все одно пишуть про «захоплення».

    Там навіть вигадали фейк про те, що колишньому настоятелю релігійної громади, священнику РПЦвУ Андрію Козюку побили вікна в прицерковному домі. Але цього взагалі не було, та і немає сенсу бити вікна в приміщенні, яке належить ПЦУ. Священника РПЦвУ просто попросили забрати свої особисті речі і дали на це час.

    Парафіяни ПЦУ в селі Красносілка Вінницької області /Фейсбук

    Парафіяни ПЦУ в селі Красносілка Вінницької області /Фейсбук

     

    Найсвіжіше

    Популярне