П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦвУ, парафія якого перейшла до ПЦУ, ховав у вівтарі ікону російського імператора Ніколая ІІ

    Священник РПЦвУ Павло Таран, який раніше служив у парафії Святого Апостола Євангеліста Іоанна Богослова у села Красносілки, ховав у вівтарі ікону російського імператора Ніколая ІІ із сім’єю.

    Про це Духовному Фронту України повідомив теперішній настоятель храму, священник ПЦУ отець Ростислав.

    «У вівтарі, колишній настоятель священник РПЦвУ повісив ікону російського царя Миколая і його родини. Мені цікаво, чому вона не у основній частині храму знаходиться, а у вівтарі», – зауважив священник ПЦУ.

    Нагадаємо, 4 вересня парафіяни ПЦУ змогли потрапити у власний храм після двох років закриття. Нещодавно РПЦвУ програла всі судові позови, у яких оскаржувала рішення про законність голосування про перехід релігійної парафії від РПЦ до ПЦУ і перереєстрацію громади в селі Красносілки. В результаті, на підставі рішення судів усіх інстанцій, релігійна громада Православної Церкви України зайшла до храму і звершила в ньому богослужіння. Каталізатором приєднатись до Помісної Української Церкви стали проросійські дії священника РПЦвУ. Зокрема, він запитував людей: «а що вам Путін поганого зробив» і не хотів причащати захисника України — АТОвця.

    Парафіяни ПЦУ в селі Красносілка Вінницької області /Фейсбук

    Варто зазначити, що 25 кілометрова хода РПЦвУ на честь російського царя Ніколая ІІ на Буковині супроводжувалась поліцією.

    Найсвіжіше

    Популярне