Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    25 кілометрова хода РПЦвУ на честь російського царя Ніколая ІІ на Буковині супроводжується поліцією

    16 липня о 7:30 віряни РПЦвУ розпочали ходу на честь «Царствених мучеників і царя Російської імперії Ніколая ІІ». Хода відбувається із Чернівців до Сторожинця (Чернівецька область). Поліцейські забезпечують охорону громадян під час проведення цього заходу. Маршрут має протяжність 25 кілометрів.

    «Правоохоронці забезпечують безпеку дорожнього руху у місцях скупчення людей. Тому поліцейські попереджають водіїв заздалегідь спланувати свій маршрут, щоб не потрапити у затори», – повідомляє пресслужба Національної поліції.

    Хода РПЦвУ відбувається на проїжджій частині і перекриває частину автомобільної дороги.

    Хода вірян Моспатріархату на Буковині присвячена пам’яті вбитого більшовиками російського імператора Ніколая ІІ та його сім’ї. У Російській церкві цей російський цар вважається, як «святий мученик-страстотерпець» за віру Христову. У РПЦвУ теж вшановують російського царя Ніколая ІІ і його сім’ю.

    Оголошення на хресну ходу РПЦвУ у 2019 році

    Нагадаємо, в Одесі парафіяни РПЦвУ влаштували ходу на трасі, спровокувавши величезні затори. Також Московська Церква скликає своїх вірян на ходу в Києві за участі проросійського нардепа Новинського та Онуфрія. 

    15 липня в Почаєві відбувся з’їзд монахів РПЦвУ де говорили про «порушення конституції». Очільник МП в Україні Онуфрій на нього не прибув.

    Фото: Нацполіція

    Найсвіжіше

    Популярне