Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Московська церква скликає своїх вірян на ходу в Києві за участі Новинського і Онуфрія

    Московський патріархат готується провести 27 і 28 липня у Києві ходу на честь 1033-річчя Хрещення Русі. Відбудуться богослужіння на Володимирській гірці та в Києво-Печерській лаврі, а також «всеукраїнський Хресний хід».

    Про це йдеться на Facebook-сторінці Російської православної церкви в Україні, передає Главком.

    На Володимирській гірці 27 липня о 13:00 почнеться подячний молебень, який очолить очільник Московського патріархату в Україні митрополит Онуфрій у співслужінні архієреїв РПЦвУ.

    Після молебню відбудеться хода від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

    Очікується, що на ході буде присутній проросійський нардеп-диякон РПЦвУ і її спонсор Вадим Новинський та «регіонали».

    Для збільшення кількості охочих поїхати на ходу в РПЦвУ вирішили звезти на неї різні святині з Почаєва, Одеси, Святогірська.

    Наступного дня, 28 липня, в день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, митрополит в Києві Онуфрій (Березовський) очолить Божественну літургію на площі перед Успенським собором Лаври.

    Раніше хода РПЦвУ в Одесі спричинила транспортний колапс і величезні затори.

    Раніше Московська церква провела 40-кілометрову ходу на Буковині.

    15 червня віряни РПЦвУ і члени ГО «Миряни» прийшли до Офісу президента жалітись на законопроєкти про унормування назви РПЦ в Україні. У РПЦвУ пояснили, що мітингували під ОП і ВРУ «заради релігійного миру» і проти візиту патріарха Варфоломія. «Миряни» РПЦвУ заявляли журналістам, що вони належать до Московського патріархату, але стоять «проти перейменування УПЦ».

    Найсвіжіше

    Популярне