Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ хоче відібрати кафедральний собор у Вінниці, де служить митрополит ПЦУ Симеон (Шостацький)

    Російська православна Церква продовжує тиск на митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацкього), який брав учать у Об’єднавчому соборі 15 грудня 2018 року. У РПЦвУ сподіваються відібрати кафедральний собор у Вінниці, де служить митрополит ПЦУ із духовенством та вірянами.

    РПЦвУ подала апеляцію і вважає незаконним рішення релігійної громади (від 18.12.2018 року та від 06.02.2019) Спасо-Преображенського кафедрального собору у Вінниці приєднатись до ПЦУ, передає ресурс vinnitsa.info. 

    Парафіяни вирішили покинути Московський патріархат одразу після Об’єднавчого собору, але в РПЦвУ не можуть цього прийняти спокійно й судяться зі своїми колишніми парафіянами.

    22 липня 2021 року у Вінницькому апеляційному суді відбувся розгляд апеляційної скарги, яку подали представники Моспатріархату, щоб юридично скасувати приєднання парафії до ПЦУ.

    Суд вирішив направити справу на новий розгляд до Вінницького міського суду.

    Нагадаємо, раніше апеляційний суд визнав законним перехід до ПЦУ ще однієї релігійної громади на Вінниччині. Також на початку року ЗМІ повідомляли, що за дев’ять місяців на Вінниччині 21 релігійна громада захотіла перейти з РПЦ в ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне