П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ похвалились своєю розкольницькою діяльністю за гроші Новинського

    Протоієрей РПЦвУ Віктор Земляний порівняв вірність Моспатріархату із вірністю Христу. Він також негласно радіє, що РПЦ продовжує розколювати українське суспільство, адже замість об’єднання там будують нові храми за гроші проросійського нардепа і бізнесмена Вадима Новинського.

    Про це священник розповів каналу ЗМІ РПЦвУ. На цьому каналі він емоційно і в яскравих тонах розказує про «сльози вірян» Московського патріархату і хвалиться новими храмами РПЦвУ.

    Віктор Земляний також зачепив у своїй промові Вселенського патріарха Варфоломія і в традиційній для РПЦвУ манері зажадав покаяння для патріарха. Таким чином прихильники Моспатріархату не можуть пробачити єдність православ’я в Україні, яка стала можливою за участі Вселенського Патріархату — Матері-Церкви. Єдність православних в Україні для прихильників Кремля є «гріхом» у якому треба каятись і просити вибачення за ті «сльози» вірян РПЦвУ. А плачуть вони від того, що парафіяни більшістю голосів і законним шляхом відстоюють своє право бути в Українській Церкві.

    Останній такий випадок стався на Вінниччині. Там парафія, яка одностайно проголосувала за перехід до ПЦУ, два роки відбивалась від судових позовів РПЦвУ. І врешті решт правда перемогла. 4 вересня парафіяни і священник ПЦУ відслужили коротенький молебень в храмі.

    До слова місцевий священник відзначився проросійськими заявами. Він не бачить нічого поганого в діях президента країни агресора Владіміра Путіна і на одній із проповідей запитував вірян «А що поганого Путін вам зробив». Це стало останньою краплею.

    Протоєрей РПЦвУ Віктор Земляний також радий, що деякі священники не підтримують єднання і вільне рішення об’єднуватись в одну визнану і Автокефальну Православну Церкву України. З цього видно, що в прибічники Московського патріархату в Україні: а) не бачать нічого поганого в підпорядкуванні Москві частини церков в Україні, навіть в умовах гібридної агресії РФ; б)не розуміють навіщо треба об’єднуватись; в) не хочуть виконувати настанову Христа: «щоб усі були єдині». Складається враження, що вірність Онуфрію і Московському патріархату — ось головна ціль в РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне