П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Спочатку РПЦвУ закрила церкву, а тепер не розуміє чого віряни ПЦУ два роки не молились в храмі

    Нові розлади причинно-наслідкового зв’язку демонструють в Російські православній Церкві в Україні. Зокрема там заявили, що парафіянам, які перейшли до ПЦУ церква не потрібна, бо за 2,5 роки, відколи точилась судова тяганина, вони разом із священником ПЦУ не служили в приміщенні храму Літургій.

    «З боку ПЦУ за два з половиною роки не було жодної Літургії. Тобто їм храм не потрібен – їм потрібно, щоб у селі не було служби, щоб взагалі ніхто не служив», – заявляє єрей РПЦвУ Андрій Козюк в інтерв’ю, опублікованому на YouTube-каналі Відділу зовнішньоцерковних зв’язків Московського Патріархату.

    Варто зазначити, що громада перереєструвалась із РПЦвУ на ПЦУ в Красносілці ще у 2019 році. Але РПЦвУ подала до суду, оскаржуючи законність голосування релігійної громади. Щоб не провокувати конфліктів і не давати приводу для пропагандистів РПЦвУ казати про «захоплення», віряни ПЦУ вирішили дочекатись всіх рішень судів, а тоді спокійно молитись в храмі із священником отцем Ростиславом.

    8 грудня 2020 року громада ПЦУ виграла суд про законність голосування і зборів релігійної громади. 31 березня 2021 року парафіяни ПЦУ виграли апеляцію. 5 липня 2021 року Верховний суд відхилив повторну заяву РПЦвУ.

    4 вересня громада ПЦУ звершила перше богослужіння в храмі після 2.5 років його закриття. Віряни також поприбирали в Церкві і планують розпочати регулярні богослужіння в храмі зі священником ПЦУ отцем Ростиславом. З усім тим в РПЦвУ вже заявили про «захоплення».

    Парафіяни ПЦУ в селі Красносілка Вінницької області /Фейсбук

    РПЦвУ навмисне розпалює конфлікти на релігійному підґрунті і не визнає рішення релігійної громади і українських судів, навіть Верховного Суду України. Замість мирного співіснування чи єднання в одну незалежну від Москви Церкву в РПЦвУ продовжують поширювати дезінформацію про кожен випадок, коли віряни вирішили покинути Московську Церкву.

    Щобільше, в єпархії РПЦ у Вінниччині вирішили «направити лист-протест Президенту України Володимиру Зеленському» і попросили інші ЗМІ писати про «захоплення». У РПЦвУ просять згуртуватись навколо проросійської ГО «Миряни», яка організовувала мітинги біля ВРУ та ОП, а також проти патріарха Варфоломія.

    Нагадаємо, в інтерв’ю Духовному Фронту України теперішній настоятель парафії в селі Красносілки, священник ПЦУ Ростислав Процанін розповів, що в РПЦвУ знову подавали заяви в суди, але суд їх їм повернув через те, що позивачі і адвокати різні, а вимоги ті самі, що були до того.

    Також священник ПЦУ додав, що після перереєстрації громади, все майно храму і прихрамових споруд було оформлено на релігійну громаду ПЦУ. Також отець Ростислав поділився причинами переходу парафіян до Української Церкви. Як виявилось, колишній настоятель, священник РПЦвУ захищав президента РФ Владіміра Путіна і не хотів причащати АТОвця, а у вівтарі в нього висіла ікона російського імператора Ніколая ІІ.

    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що у РПЦвУ похвалились своєю розкольницькою діяльністю за гроші Новинського. Також РПЦ хоче відібрати кафедральний собор у Вінниці, де служить їх колишній єрарх, а нині митрополит ПЦУ Симеон (Шостацький).

    Найсвіжіше

    Популярне