П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Змінив думку? Онуфрій прийшов на парад, де був патріарх Варфоломій

    Попре те, що в РПЦвУ заявляли, що не братимуть участі в заходах, на яких присутній Вселенський патріарх Варфоломій, очільник РПЦвУ Онуфрій (Березовський) прийшов на урочистий парад з нагоди 30-ї річниці з Дня Незалежності України.

    Присутність Онуфрія зафіксували телекамери прямої трансляції: він сів у куточку, напевно, щоб ніхто не звертав уваги на його присутність.

    Не так давно «відомі українці» і віряни РПЦвУ писали листа патріарху Варфоломію, в якому заявляли, що «жоден з офіційних представників Української православної церкви (РПЦвУ, – ред.) 24 серпня не буде брати участь в тих урочистих заходах на честь Дня незалежності України, на яких очікується присутність» патріарха Варфоломія.

    Також зранку 24 серпня митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич), хвалився, що вони прийшли на молитву за Україну в святу Софію, бо там не було Вселенського патріарха. Коментуючи молитовний захід в Софії він написав: «Хотів би відзначити, що патріарха Варфоломія на ньому не було. Це була позиція і умова нашої Церкви (РПЦвУ, – ред.), про що я говорив раніше в попередніх коментарях. А саме, що Українська Православна Церква (РПЦвУ, – ред.) не братиме участь в заході у Святій Софії, якщо там буде патріарх Варфоломій».

    Ще категоричніше Паканич, який є правою рукою Онуфрія і другом Новинського, виступав кілька днів тому: «…наші вірні не зрозуміють, якщо Предстоятель Української Православної Церкви (РПЦвУ, – ред.), чи якийсь представник буде на заходах, де присутній патріарх Варфоломій. Можемо сказати однозначно, що на тих заходах, де буде присутній патріарх Варфоломій, не буде представника Української Православної Церкви (РПЦвУ, – ред.)».

    На трансляції було чітко видно, що Онуфрій був на тих заходах, де був патріарх Варфоломій. Тепер вірні РПЦвУ мають не зрозуміти такого вчинку Онуфрія і назвати це «зрадою». За кого ж вони тоді виходили в аеропорт, зустрічати Варфоломія? Невже плакати з Онуфрієм і проплачені акції не допомогли?

    Ймовірно це пов’язане із страхом перед українським народом. Адже всі добре пам’ятають, як представники РПЦ в Україні не піднялись у ВРУ, щоб вшанувати полеглих українських героїв. Ситуація була близька до цієї. Але в керівництва РПЦвУ хватило мізків прийти.

    Скріншот прямої трансляції

    Найсвіжіше

    Популярне