П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Очільник «Мирян» запевнив, що вони не «вороги державі», а друзі Московській Церкві

    21 серпня на мітингу проросійської ГО «Миряни» і вірян РПЦвУ біля стін Верховної Ради України проти патріарха Варфоломія лідер громадської організації «Миряни» Василь Макарівський заявив, що віряни РПЦвУ — не вороги держави, а друзі Московської Церкви, повідомляє медведчуківський канал «Перший Незалежний».

    «…ми не вороги влади і держави, – ми великі друзі Української Православної Церкви (РПЦвУ – ред.), якої ми належимо, і так є, і так буде», – сказав лідер ГО «Миряни».

    Варто зазначити, що верхівка РПЦвУ не приходить на акції «Мирян». Навіть коли вони стояли із плакатами «наш предстоятель – Онуфрій», ні сьогодні, ні вчора на трасі, лідера РПЦвУ Онуфрія, наближеного до нього Антонія (Паканича) та нардепа-диякона Вадима Новинського не було на акціях «Мирян» проти Вселеського патріархату. Тобто верхівка РПЦвУ не бажає брати участь в таких протестах із образливими плакатами на адресу Вселенського патріарха, бо розуміє всі репутаційні втрати, які можливі після таких дій. Натомість, в бій посилають рядових священників і нікому не відомих єпископів-вікаріїв.

    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що флешмоб проти Варфоломія є проплаченою акцією. Також Вселенський патріарх заявив, що ПЦУ стала об’єктом наклепів від людей, які не хочуть незалежності від зовнішніх впливів.

    Через акцію Мирян в РПЦвУ відбувся розкол. Адже одні хотіли зустрічі із патріархом Варфоломієм, а інші – ні. Зрештою противники зустрічі хотіли піти «хресною ходою» і вигукувати «наш патріарх Кіріл». Кумедна ситуація виходить: в той час як одні стоять на трасі із плакатами, що їх предстоятель Онуфрій, інші хочуть кричати що їх предстоятель – Московський патріарх. На тлі цього, особливо цікаво слухати, що ГО РПЦвУ «Миряни» не є ворогами Україні, а друзями Московської Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне