Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: ПЦУ стала об’єктом наклепів від людей, які не хочуть її незалежності

    Вселенський патріарх Варфоломій розповів, що Православна Церква Україна стала об’єктом наклепів та фальші з боку людей, які не хочуть незалежності ПЦУ від зовнішніх впливів.

    «Ми дуже задоволені всім, чого було досягнуто у Православній церкві України від надання Томосу про автокефалію до наших днів. Ми пишаємося служінням і свідченням цієї Церкви, не приховуючи того, що вона стала об’єктом нещадних виявів наклепу та фальші з боку певних кіл, які не хочуть незалежності Православної Церкви в Україні від зовнішніх впливів», – сказав патріарх Варфоломій в інтерв’ю Укрінформу.

    Він додав, що все, від чого потерпає Православна Церква України, переживає і Матір-Церква, Вселенський Патріархат.

    «На жаль, деякі люди, як здається, звикли говорити неправду та чинити своєрідні релігійні знущання, думаючи, що таким чином вони залякають Вселенський Патріархат, помісні автокефальні церкви та саму новостворену Православну Церкву України. Однак християнство не може бути під загрозою. Церкву не можна тероризувати. Брехня та дифамація (наклеп – ред.) не засмучують нас; навпаки, вони зміцнюють нашу віру в Канони, традиції та Істину Церкви», – підкреслив патріарх Варфоломій.

    Патріарх також високо оцінив пастирську роботу предстоятеля ПЦУ і висловив віру в майбутнє Православної Церкви України.

    «Блаженніший Митрополит Київський Епіфаній – розважливий Предстоятель, який вміє ефективно та в дусі канонічної традиції православ’я керувати церковними справами. Ми маємо довіру до нього та сприятливу надію на майбутнє Православної Церкви України. Закликаю його продовжувати слідувати прямим шляхом, який є єдиним таким, що веде до научання вірян та єдності», – підсумував глава Константинопольської Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне