П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ закликали своїх вірян не йти до війська: «… не беріть наших хлопців до армії. І все..»

    Речник Російської православної церкви в Україні протоєрей Миколай Данилевич закликав вірян Московського патріархату не йти до Збройних Сил України.

    На своїй сторінці у Фейсбуці Данилевич зробив такий заклик, у зв’язку із забороною служителів РПЦвУ звершувати капеланське служіння в ЗСУ.

    «… не беріть наших хлопців до армії. І все…», – обурився Данилевич.

    Він назвав «лукавством» і «порушення прав і релігійної свободи» заборону на перебування служителів Моспатріархату в зоні ООС і у військових частинах.

    У зв’язку з чим, Данилевич закликав прийняти в другому читанні закон про капеланство із поправками, що б дозволяло служителям РПЦвУ перебувати в українській армії.

    Варто зазначити, що РПЦ в Україні не визнає участь РФ у захоплені ОРДЛО і Криму. Очільник РПЦвУ Онуфрій називав війну з РФ «громадянською». Він також закликав вірян не виконувати «мирське законодавство», якщо воно суперечитиме Божому. Онуфрій регулярно вітає патріарха Московського Кіріла, який схвально ставиться до Владіміра Путіна і окупації України та виступає на засіданнях ради безпеки РФ.

    Раніше речник РПЦвУ Миколай Данилевич пригрозив всім, хто визнає ПЦУ, «проблемами в себе», а президенту Володимиру Зеленському «політичними наслідками». У РПЦвУ виступали проти законопроєкту про колабораціонізм.

    Також, так звана РПЦвУ в Криму офіційно перейменувалась на Московський патріархат і здійснює там співпрацю із російськими окупантами. Висвячений Онуфрієм (Березовським) єпископ Каліник (Чернишов) звершує освячення ракетних кораблів та зброї РФ. Митрополит РПЦвУ Лазар вітав окупаційного губернатора.

    Найсвіжіше

    Популярне