Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Речник РПЦвУ Миколай Данилевич пригрозив всім, хто визнає ПЦУ, «проблеми в себе»

    Речник Російської православної церкви в Україні (РПЦвУ) протоєрей Микола Данилевич пригрозив усім, хто визнає ПЦУ «проблеми в себе».
    «Ну що ж, я казав, що кожна Церква, котра втягується в цю авантюру з визнанням ПЦУ, отримує проблеми не лише на всеправославному рівні, але й усередині», – написав Данилевич у своєму телеграм-каналі.
    Він також заявив, що «жодна з цих Церков, котрі визнали ПЦУ, не зробила цього соборним та синодальним шляхом».
    Данилевич знову збрехав, адже питання про надання автокефального статусу і визнання ПЦУ було досліджено першою серед рівних церквою – Вселенським Патріархатом, який і надавав раніше всі автокефалії іншим церквам. Після довгих років дослідження Вселенський патріарх надав Томос про автокефалію ПЦУ, який було підписано Синодом Константинопольської церкви. Тобто рішення було досліджене, продумане і соборне. Іншим предстоятелям церков немає потреби «винаходити велосипед» і ще раз досліджувати те питання яке вже розв’язала Константинопольська церква.
    Раніше Данилевич натякав, що петиція про лавру може скінчитись війною. Також він закликав йти до влади щоб захищати московський патріархат в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне