Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦвУ Каліник в Криму освятив храм на честь «сповідників Російських»

    У Криму продовжується насадження «руського міра», шляхом сакралізації росіян, які нібито мають відношення до півострова, захопленого терористами РФ у 2014 році.

    Нещодавно, 16 червня, в селі Танкове фігурант бази «Миротворець» єпископ РПЦвУ Каліник (Чернишов) звершив чин закладки каменя і капсули під вівтарну частину храму на честь новомучеників і сповідників «Церкви Російської».

    Як повідомляє офіційний сайт Кримської єпархії РПЦвУ, «під вівтарною частиною майбутнього храму були встановлені закладний камінь і капсула з заставної грамотою».

    Цього року єрарх РПЦвУ Каліник (Чернишов), якого Онуфрій в Ніжині висвятив на єпископа, вже встиг освятити хоругви на ракетний корабель ВМФ РФ «Грайворон» та відвідати відкриття музею «Великої Вітчизняної війни в Євпаторії».

    Водночас, поки РПЦ будує храми на честь «російських святих» і освячує зброю та війська РФ, російська окупаційна влада, майже повністю знищили Православну Церкву України на півострові Крим.

    Фото: crimea-eparhia.ru

    У 2020 році митрополиту ПЦУ Клименту (Кущу) в день 20-річчя його архієрейської хіротонії (23 липня – посвята в духовний сан) російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії.  Окупанти в Криму фактично змушують архієпископа ПЦУ руйнувати власні храми. Росія не хоче «сторонніх вірян» у Криму» окрім УПЦ Московського патріархату.

    Посол США в ОБСЄ розкритикував рішення окупаційної влади Криму про демонтаж храму ПЦУ. Також низка правозахисних організацій зробили заяву з приводу знищення Православної церкви України у Криму. Водночас Митрополит Епіфаній засудив дії окупаційної російської влади в Криму, а Митрополит Олександр (Драбинко) закликав дати адекватну відповідь «духовному тероризму» в Криму.

    У Мінреінтеграції України заявили, що утиски Росією вірян у Криму є приводом для посилення санкцій.

    15 березня 2021 року окупаційна влада РФ в Криму вручила постанову про знесення храму ПЦУ в Євпаторії. У ПЦУ відповіли, що не зноситимуть храм.

    Найсвіжіше

    Популярне