Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ не буде зносити свій храм у Євпаторії – адвокат

    Кримська єпархія Православної церкви України не буде зносити храм в Євпаторії, яка окупована Російськими військами.

    Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії повідомив український адвокат і правозахисник Сергій Заєць, коментуючи вимогу російської влади Криму про «добровільне знесення храму до 24 березня».

    «Нічого з цим храмом на даний момент не відбувається і, я сподіваюся, що нічого не станеться. Це вже не перший термін, який окупаційна влада надають для добровільного демонтажу цього храму і управління Кримської єпархії (ПЦУ) не має наміру виконувати ці незаконні вимоги. У даній ситуації це питання треба розглядати в комплексі з тим процесом, яким розгортається навколо Кафедрального собору в Сімферополі. Це один з епізодів, пов’язаний зі знищенням української православної громади в Криму. В даному випадку має місце ненасильницький опір української православної громади в окупації», – зазначив Заєць.

    Митрополит Кримської єпархії Православної церкви України Климент 15 березня отримав від російської влади Криму чергову вимогу про демонтаж українського храму Успіння образу Божої Матері «Неопалима Купина» в Євпаторії.

    Митрополиту ПЦУ Клименту в день 20-річчя його архієрейської хіротонії (23 липня – посвята в духовний сан) російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії.  Окупанти в Криму фактично змушують архієпископа ПЦУ руйнувати власні храми. Росія не хоче «сторонніх вірян» у Криму» окрім УПЦ Московського патріархату.

    Європейський суд вирішив не застосовувати термінових заходів для захисту храмів ПЦУ в Криму.

    Посол США в ОБСЄ розкритикував рішення окупаційної влади Криму про демонтаж храму ПЦУ. Також низка правозахисних організацій зробили заяву з приводу знищення Православної церкви України у Криму. Водночас Митрополит Епіфаній засудив дії окупаційної російської влади в Криму, а Митрополит Олександр (Драбинко) закликав дати адекватну відповідь «духовному тероризму» в Криму.

    У Мінреінтеграції України заявили, що утиски Росією вірян у Криму є приводом для посилення санкцій.

    Найсвіжіше

    Популярне