П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Європейський суд вирішив не застосовувати термінових заходів для захисту храмів ПЦУ в Криму

    Європейський суд з прав людини вирішив не застосовувати термінових заходів для захисту храмів Української православної церкви в Криму.
    Про це йдеться в рішенні суду, опублікованому на сайті ЄСПЛ 1 вересня.
    «Суд вирішив відхилити запити як виходять за рамки застосування правила 39 (тимчасові заходи) регламенту суду, оскільки вони не спричиняли ризик серйозного і непоправної шкоди. Суд задовольняє такі запити тільки у виняткових випадках, коли заявники зіткнулися б з реальним ризик незворотного шкоди», – йдеться в повідомленні, повідомляє Крим.Реалії.
    У повідомленні зазначається, що Європейський суд вирішив відхилити клопотання як таке, що знаходиться поза сферою застосування, після отримання інформацію від уряду Росії 24 серпня 2020 року у відповідь на його запит суду. Згідно з усталеною практикою суду, такі клопотання не виходять за рамки застосування правила 39 Регламенту Суду, коли вони не пов’язані з ризиком серйозної та непоправної шкоди основного права, передбаченого Конвенцією.
    У повідомленні Суду є дивний момент: заявником клопотання значиться «Українська православна церква Київського патріархату».


    Раніше ЄСПЛ звернувся до російської влади через утиски Православної церкви України в Криму. Також ПЦУ організувала зустріч щодо захисту вірян в Криму за участі представників ООН та дипломатів.
    Митрополиту ПЦУ Клименту в день 20-річчя його архієрейської хіротонії (23 липня – посвята в духовний сан) російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії.  Окупанти в Криму фактично змушують архієпископа ПЦУ руйнувати власні храми. Росія не хоче «сторонніх вірян» у Криму» окрім УПЦ Московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне