П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ програла суд парафіянам Сарати, які приєднались разом із священником до ПЦУ

    На Одещині РПЦвУ програла суд парафіянами смт Сарати, які у 2019 році законним шляхом, більшістю голосів приєднались із священником Владиславом Шіманом до Православної Церкви України.

    Позивач, який називав себе вірним Московської Церкви, вимагав від суду визнати недійсними рішення зборів, на яких парафіяни Сарати вирішили покинути Московську церкву. Про це йдеться у документах, які опублікував священник ПЦУ Владислав Шіман у Фейсбуці.

    «Дорогі брати і сестри! Вітаю всіх нас з маленькою перемогою!
    Сьогодні Тарутинський районний суд виніс ухвалу про закриття провадження у цивільній справі за позовом Каланжова Валерія Васильовича до релігійної організації Православний прихід Свято-Покровської церкви смт. Сарата, який тривав з вересня 2019 року», – написав священник Владислав.

    Отець Владислав Шіман також додав, що тепер його викликають у єпархію РПЦвУ в Одесі, хоча він покинув Московський патріархат разом із парафіянами і немає ніякого стосунку до них після цього.

    Нагадаємо, раніше ми писали, що на Одещині офіційно зареєстрували ще одну громаду ПЦУ. Варто зазначити, що після надання Томосу і приєднання священника Владислава до ПЦУ, на нього і його сім’ю почалось переслідування і цькування збоку Московського патріархату. Крім того, РПЦвУ не залишає спроб повернути собі храм де він служить.

     

    Найсвіжіше

    Популярне