Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Одещині офіційно зареєстрували ще одну громаду ПЦУ

    У неділю, 25 квітня, у містечку Татарбунари на Одещині на парафії Православної Церкви України відбулось освячення верби. Проводив святкове богослужіння українською мовою на відкритому майданчику священник із Сарати Владислав Шиман.

    Як повідомляє видання «Сила громад», священник ПЦУ розповів про те, що в Татарбунарах офіційно зареєстрована парафія на честь святого апостола Андрія Первозванного, і був приємно подивований тим, що так багато людей тут підтримують Православну Церкву України.

    Священник наголосив, що потрібно більше розповідати своїм землякам про те, що в Україні має бути українська церква, «яка захищатиме духовне життя православних громадян України, служитиме вірою й правдою во ім’я Ісуса Христа для всього українського народу».

    Присутні на богослужінні парафіяни висловили сподівання, що своя, українська церква принесе на нашу землю віру, любов, духовність та мир в наші душі та домівки.

    Молитва пройшла із урахуваннями правил карантину і безпекових заходів, передбачених задля протидії поширенню коронавірусу.

    Варто зазначити, що священник Владислав Шиман перейшов у ПЦУ після надання Томосу. Після чого на нього і його сім’ю почалось переслідування і цькування збоку Московського патріархату. Крім того, РПЦвУ не залишає спроб повернути собі храм де служить отець Владислав.

    kutoglyady.com.ua
    Фото: kutoglyady.com.ua

    Найсвіжіше

    Популярне