Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій привітав моспатріарха Кіріла із днем ангела

    На восьмому році російсько-української війни очільник РПЦ в Україні митрополит Онуфрій (Березовський) привітав главу Російської Православної Церкви Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) із днем ангела. Він ще раз визнав своє підпорядкування кремлівській Церкві, адже попросив у Моспатріарха «Першосвятительского благословення».

    «…Ваше Першосвятительське служіння, осяяне силою Божественної благодаті, зміцнюється молитовним заступництвом Вашого святого покровителя, який явив своїм благочестивим життям непохитну стійкість у вірі та шлях праведності на землі. Слідуючи його яскравому прикладу, Ви, Ваша Святосте, ревно примножуєте Православну віру в серцях і душах Вашої численної пастви», – йдеться в привітанні Онуфрія, яке цитує офіційний сайт РПЦвУ.

    Також Онуфрій побажав московському патріарху Кірілу кріпості та сил у служінні.

    «Нехай Всемилостивий Господь … зберігає Вас у доброму здоров’ї, мирі та процвітанні на многая літа», – підсумував Онуфрій.

    Онуфрій, ще раз підтвердив свою підлеглість Російській Церкві, адже в кінці привітання попросив у Московського патріарха «Першосвятительского благословення».

    Нагадаємо, релігія – ще один фронт, на якому Росія розгорнула кампанію проти України. Глава РПЦ заперечив агресію РФ проти України і виступив на засіданні Міноборони РФ. Попри таку антиукраїнську позицію патріарха РПЦ Кіріла, очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський) продовжує його згадувати як «Господина нашего святейшего патріарха московськаго Кирила». Онуфрій не бачить нічого поганого в такому ставленні Кіріла до України, бо і сам закликав не вважати за ворогів терористів із так званих «Л/ДНР», а його єпископи освячували пам’ятники «ополченцам», а також прапори на військові кораблі ЗС РФ в окупованому Севастополі. Священники «УПЦ МП» в Криму навіть благословляли на бойові завдання російських моряків, а намісник Святогірської лаври вважає, що війну почала Україна.

    Найсвіжіше

    Популярне