П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Москві заявили що «захоплення храмів РПЦвУ припинилось» при Зеленському

    У Москві не бачать ніяких «гонінь» чи «захоплень», про які розповідає їхня філія в Україні під час так званих форумів «гонимих» та звернень до президента України.

    Так голова відділу зовнішніх церковних зв’язків (ВЗЦЗ РПЦ) Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон заявив, що при президенті Володимирі Зеленському «захоплення» храмів РПЦвУ припинені в більшості регіонів України.

    Про це 6 березня, передає Газета.ру

    Водночас Іларіон (Алфеєв) відмовився визнавати вільний вибір більшості громад приєднатись до незалежної від Росії церкви і розповів про поодинокі випадки «захоплень» які нібито є і досі.

    Такі випадки він пояснив перереєстрації храмів на ПЦУ «фіктивним чином … ще в роки президентства (Петра) Порошенка».

    Представник РПЦ не вірить у те, що люди можуть не хотіти бути в РПЦ і зазначив, що ПЦУ вдається здійснити свої плани в тих регіонах країни, де місцева влада їм симпатизує.

    «Це процес, який має політичний, а не релігійний характер…», — підкреслив Іларіон (Алфеев).

    Нагадаємо, раніше Алфеєв висловлював впевненість, що візит Варфоломія спричинить нову хвилю переходів у ПЦУ. Також у РПЦ вимагали закрити сайт «Миротворець» через «викладання даних росіян». Нещодавно на Чернігівщині громада ПЦУ яка виграла змогла увійти у свій храм. 

    Найсвіжіше

    Популярне