Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Суди виграли і служили під замкненим храмом, — журналіст про перехід в ПЦУ

    Громада, що перейшла до ПЦУ, попри виграні судові справи два роки служила під замкненими дверима храму на Чернігівщині у селі Припутні.

    Про це повідомляє журналіст Василь Чепурний на своїй сторінці у Фейсбуці.

    «Не знаю – на що чекали селяни Припутнів Ічнянського району два роки: проголосували за перехід з московської в українську церкву, статут перереєстрували, суди виграли і …служили під замкненим храмом. Певно, у них знайдеться пояснення, що сільський староста Грищенко та депутатка ОТГ Грищенко були за московську церкву, ще якісь міркування…», – написав Василь Черпурний.

    Він вбачає таке зволікання у вічній українській делікатності та інших причинах.

    «Але оце вічна українська делікатність, нерішучість, очікування – а мо якось воно буде? Та ще й московити побили архімандрита Леонтія, коли він прийшов їм благородно зачитати рішення про перехід громади та наївно сподівався на законопослушність московського попа і його причту…», – зауважив журналіст.

    Він зазначив, що справу допомогли зрушити з місця ветерани російсько-української війни, які й відкрили заблокований московськими священниками храм.

    «Першу службу Божу очолив ніжинський благочинний, народний герой України, невтомний отець Сергій Чечин. Табличка над входом до храму закріпила справедливість. Храм Різдва Пресвятої Богородиці у селі Припутні молиться за Україну!», – підсумував він.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що храм Пресвятої Богородиці відчинив двері і нарешті вдалося провести службу українською. 

    Фото від учасників процесу переходу
    Фото від учасників процесу переходу

     

    Найсвіжіше

    Популярне