Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    “Припутні-2”: Храм Пресвятої Богородиці відчинив двері і нарешті вдалося провести службу українською

    Припутні – село, яке в 2017 стало відоме на всю країну завдяки однойменному фільму Аркадія Непотилюка. Сьогодні там можна знімати другу частину не менш насиченого подіями фільму – вже два роки як громада вирішила повернутися в лоно Православної Церкви України, але місцевий московський піп – проти. Повісив замок на церкву і нікого впускати не збирався. Та й сам не служив, бо парафіян не залишилось.

    Сьогодні двері храму Пресвятої Богородиці відчинилися і нарешті вдалося провести службу українською мовою. Очолив молебень Благочинний Чернігівської єпархії ПЦУ, Народний герой України Сергій Чечин, співслужив йому настоятель храму отець Леонтій. Також приїхали підтримати місцевого громаду кілька десятків ветеранів російсько-український війни.

    Світлина: Сергій Салій

    Не міг потрапити до церкви новий-старий священик отець Леонтій, який тут вже служив з 1990 по 2008 роки. За цей період відновив храм після періоду совєтської окупації, комуністи перетворили його на клуб. 2008 року пішов в монастир, але після отримання Томосу вирішив приєднатися до ПЦУ, повернувся назад в своє село і взявся переоформляти громаду. Селяни наполягають: “В нас немає жодного росіянина в селі, навіщо нам тоді російська церква?”.

    Світлина: Сергій Салій

    Громада в 2019 році провела збори і одноголосно вирішила приєднатися до ПЦУ. Звернулась до Чернігівської обласної державної реєстрації і та перереєстрували парафію. Тепер в Припутнях тільки одна громада – ПЦУ. Але московські попи вирішили “боротися” за храм силою, навіть побили отця Леонтія, коли той прийшов з офіційними документами.

    Архівна світлина

    Сьогодні двері Храму Пресвятої Богородиці відчинилися і нарешті вдалося провести службу українською мовою. Очолив молебень Благочинний ніжинської єпархії, Народний герой України, Сергій Чечин, співслужив йому настоятель храму отець Леонтій.

    Сергій Салій, спеціально для Духовного Фронту України

    Найсвіжіше

    Популярне