П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ вважають, що їм не дають молитись у храмах

    У Московському патріархаті продовжують стигматизувати свою релігійно організацію і змальовувати перекручену реальність, вириваючи із неї неприємні для них факти.

    Так клірик РПЦвУ Олександр Клименко розповів в ефірі Ютуб-каналу “НАШ“, що все що вони хочуть — це спокійно молитись.

    «Ми йшли до побудови нормальної релігійної ситуації, коли кожен віруючий будь-якої конфесії відчуває себе захищеним. Завдання влади полягає в тому, щоб ми її не помічали. Я хочу, щоб мені дали право спокійно молитися у своїй країні», – обурився Клименко.

    За словами служителя моспатріархату, парафіяни РПЦвУ бачать, що їх релігійна організація «як на пороховій бочці» і її в будь-який момент можуть відібрати.

    Проте, судячи тільки із Фейсбук-сторінки Клименка, то він встиг відвідати кілька храмів РПЦвУ у різних частинах України і безперешкодно помолитись на Буковині та Осокорках. Таким чином всі його страшилки про перешкоджання молитві вірян РПЦвУ це всього лиш пропаганда Московського патріархату в Україні.

    Перешкоджає молитві саме московський патріархат, коли не хоче втрачати майно, що належить громаді, яка його будувала. Нерідко храми стоять зачинені, лише тому, що більшість вірян вирішили перейти в до Православної Церкви України, а священник цього не сприйняв (або місцева єпархія РПЦвУ) і зачинив на замок двері храму. Нещодавній такій випадок трапився на Чернігівщині. Лише після двох років молитов парафіян ПЦУ на дворі (попри виграні судові справи) його вдалось вирішити завдяки допомозі місцевих ветеранів російсько-української війни.

    Таким чином РПЦвУ перекручує факти і подає їх як «гоніння», що не відповідає реальному життю, де більшість вірян не хочуть ходити в Московський патріархат.

    Найсвіжіше

    Популярне