Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Онуфрій їм не указ? РПЦвУ таки проведе «хресні ходи» 21 березня

    У неділю, 21 березня, телеканал «Перший Незалежний», який створили люди Віктора Медведчука проведе ефір з нагоди Дня Торжества Православ’я. Під цієї формальною назвою відбудеться висвітлення масових акцій під виглядом «хресних ходів» у різних містах України. Це відбудеться попри офіційне повідомлення РПЦвУ про перенесення «хресних ходів» на інші дні у зв’язку з посиленням карантинних заходів.

    Як повідомляє проросійське видання «Страна.уа», старт ефіру запланований на 11:00.

    «З 14:00 до 15:00, а також з 16:00 до 17:00 в ефір вийде міжнародний медіа-проект „Люди“. Його учасниками цього разу стануть культуролог і телепродюсер Юрій Молчанов, поет Ян Таксюр, рок-музикант Олег Карамазов, священнослужителі Української Православної Церкви і громадські діячі», — йдеться у повідомленні.

    Там також зазначається, що присутні в студії телеканалу будуть вести діалог з учасниками «хресних ходів» з усіх міст України. Ці заходи пройдуть в тих регіонах, де це дозволено виходячи з карантинних обмежень.

    «Не дивлячись на численні прохання та звернення, в нашій державі не скасовані закони, які були прийняті попередньою владою і які суттєво обмежують права віруючих Української Православної Церкви (РПЦвУ – ред.). Хотілося б, щоб голос наших віруючих все ж був почутий», — цитує очільника РПЦвУ Онуфрія «Страна.уа».

    Нагадаємо, 11 березня очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський) направив Постове послання до своїх вірян, в якому Онуфрій благословляє своїм прихожанам «у першу неділю Великого посту, коли святкуватиметься Торжество Православ’я, у всіх єпархіальних центрах нашої Церкви провести традиційні для цього дня хресні ходи та молитовні стояння».

    Фактично це мають бути масові протестні акції проти візиту патріарха Варфоломія, закону про колабораціонізм і закону про перейменування.

    18 березня з’явилась інформація, що РПЦвУ перенесла масові антиурядові демонстрації проти ряду законопроєктів та візиту патріарха Варфоломія в Україну, які мали відбутись 21 березня.

    Сам очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій попросив вірян московського патріархату сприймати перенесення демонстрацій, які раніше були заплановані на 21 березня, як «як наше духовне випробування».

    Найсвіжіше

    Популярне