Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ закликає 21 березня на «хресні ходи» проти приїзду Варфоломія

    На тлі погіршення ситуації з COVID-19 представники Московського патріархату влаштовують масову протестну акцію проти візиту патріарха Варфоломія, закону про колабораціонізм і закону про перейменування.

    У столиці на неділю, 21 березня, планується «хресна хода» від Києво-Печерської лаври до Володимирської гірки. Очолити це масове зібрання під час пандемії має предстоятель РПЦвУ митрополит Онуфрій (Березовський).  «Це можливість для нас сьогодні і зараз показати вірність Богу і Церкві. Тій самій Церкві, яку зараз гонять», – говориться в повідомленні.

    Завідуючий канцелярією єпархії РПЦвУ в Запоріжжі Геннадій Елін повідомив, що 21 березня в Запоріжжі відбудеться «хресна хода», і закликав усіх зібратися біля будівлі Запорізької обласної державної адміністрації, передає GuildHall.

    «Не дивлячись на наші численні звернення до народних депутатів України, антиконституційні закони, які були ухвалені попередньою владою, до цього дня так і не скасовані. Ці закони суттєво обмежують права віруючих Української Православної Церкви (РПЦвУ – ред.). Прошу активно передавати цю інформацію всім своїм знайомим. Зателефонуйте їм і розкажіть. Додайте цей анонс в своїх соціальних мережах. Скоординує і приходьте. Відстоїмо нашу Церкву – врятуємо земну Батьківщину! », – написав Елін.

    Раніше ми повідомляли, що єпископи Московського патріархату по всіх областях України дають команду на збір якомога більшої кількості людей на так звані «хресні ходи», а насправді мітинги в кожній області, у кафедральних соборів (головних храмів єпархії). Все відбувається з «благословення» Онуфрія, який хоче 21 березня влаштувати масову протестну акцію проти візиту патріарха Варфоломія, закону про колабораціонізм і закону про перейменування.

    Найсвіжіше

    Популярне