П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Проти якутського шамана Габишева, який йшов “виганяти Путіна”, порушили ще одну кримінальну справу

    Слідчий комітет у російському місті Якутськ порушив кримінальну справу за статтею 318 Кримінального кодексу РФ (насильство у відношенні представника влади) проти відомого шамана Алєксандра Габишева, пише “Каспаров.ру” з посиланням на “МБХ медиа” та правозахисника Алєксєя Прянішнікова.

    Подробиці справи, наразі, не розголошуються, відтак невідомо, які конкретні дії шамана стали підставою для кримінального провадження. Відомо лише, що справу порушили після того, як 28 січня співробітники правоохоронних органів РФ прибули до Габишева додому, щоб доправити його до якутського психдиспансеру.

    Нагадаємо, Алєксандр Габишев – якутський шаман, який планував пішки прийти в Москву з 6 березня 2019 до 2021 року, щоб вигнати “злого духа” президента РФ Владіміра Путіна з Кремля. Був затриманий 19 вересня 2019 року в Бурятії, після чого примусово ушпиталений і проходив лікування у Якутському психоневрологічному диспансері. Влітку 2020 року вийшов на свободу.

    У січні 2021 року стало відомо, що шаман запланував черговий похід з обрядом “вигнання злих духів”. Орієнтовно у березні 2021 року, він планував вирушити верхи на білому коні з Якутська. Однак наприкінці січня знову був поміщений до психдиспансеру.

    Найсвіжіше

    Популярне