Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ привітав новообраного Сербського патріарха

    Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав новообраного Сербського патріарха Порфірія (Періча) із обранням на Патріарший престол.

    «Вітаю співбрата обраного Патріарха Порфірія з прийняттям покликання бути Предстоятелем сестринської Сербської Православної Церкви. Бажаю спадкоємцю престолу святого Сави Патріарху Порфірію многих благословенних літ служіння своїй Помісній Церкві, побожному народові та всій повноті Православ’я!», – йдеться на офіційній сторінці митрополита Епіфанія у Facebook.

    Нагадаємо, сьогодні в Сербії відбувся Архієрейський собор на якому обрали нового патріарха Порфірія замість померлого від коронавірусу патріарха Ірінея.

    Докторський ступінь єпископ Порфирій здобув у 2004 році на теологічному факультеті в Афінах, а на кафедрі пастирської психології Белградського теологічного факультету став наступником відомого психіатра та академіка доктора В. Єротіча. Володіє грецькою, англійською та німецькою мовами. З липня 2014 року – митрополит Загребський та Люблянський.

    Найсвіжіше

    Популярне