Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У центрі Києва моляться за російських воїнів і Зеленський це толерує, – історик

    Якщо президент України Володимир Зеленський є справжнім борцем з проросійськими агентами, то чому він не вводить санкції проти Московського Патріархату – головної й структурованої організації в Україні, яка конкретно працює на Росію і чому голова СБУ ходить у московську церкву?

    Про це в ефірі «Прямого» заявив кандидат політичних наук, історик Андрій Ковальов, передає РІСУ.

    Московський Патріархат, не то що партія ОПЗЖ, працює на рівні від села до села, від міста до міста, «під виглядом Церкви проводить реальну проросійську агітацію», зазначив Ковальов. «І ми не бачимо жодних санкцій», – підкреслив він.

    Андрій Ковальов зауважив, що серед близьких соратників Володимира Зеленського є відверті прихильники Моспатріархату. «Фактично, навіть в оточенні Зеленського є реальні люди, які лобіюють інтереси Росії, Московського Патріархату», – зауважив експерт.

    «Що казати, якщо кум, друг дитинства Зеленського, пан Баканов, який очолює СБУ, у своєму інтерв’ю відверто говорить, що є парафіянином Московського Патріархату. Ходить не те, що у ватний, а у мегаватний монастир Московського Патріархату, де моляться – подивіться на їхню сторінку у Фейцсбуці – за побєду русского оружия. У центрі Києва, у Введенському монастирі».

    «У Введенському монастирі, куди ходить пан Баканов на 9 травня, молилися конкретно за «побєду русского оружия». Там не йдеться про молитву за українських воїнів, а тим паче про похорон і відспівування українських воїнів, які гинуть на Донбасі. В центрі Києва держави Україна моляться за російських воїнів. І пан Зеленський це толерує в своєму оточенні», – наголосив історик Андрій Ковальов.

    Нагадаємо, релігійний експерт Олександр Єфременко пояснив, що РПЦвУ і є та сама РПЦ просто під іншим «брендом». Нещодавно в Україні спалахнув скандал навколо каналів Медведчука. Їх закрили через російське фінансування. На це відреагувала РПЦвУ і попросила не владу не чинити з нею так, як із проросійськими каналами і волати про «гоніння на церкву». У РПЦвУ очікують, що після закриття проросійських каналів, наступними можуть прикрити їх.

    Найсвіжіше

    Популярне