П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріарх і посол України обговорили ситуацію православ’я в Україні

    4 лютого 2021 року у приміщенні Патріархії Єрусалимської православної церкви відбулася зустріч посла України в Державі Ізраїль Євгена Корнійчука з Єрусалимським патріархом Феофілом ІІІ.

    «Феофіл ІІІ та Посол України обмінялися думками щодо ситуації у світовому православ’ї та в Україні, зокрема у контексті розбудови Православної церкви України», – повідомляє посольство України в Ізраїлі.

    Також були обговорені перспективи започаткування співпраці у сфері вивчення історії відносин між Україною та Єрусалимським Патріархатом.

    Патріарх Феофіл ІІІ схвалив ідею організації виставки релігійних реліквій, які були передані Патріархії наприкінці XVII сторіччя Гетьманом Іваном Мазепою та зберігаються в Храмі Гробу Господнього.

    Експозицію реліквій, які у різні часи були подаровані представниками України Єрусалимському Патріархату, заплановано провести в рамках відзначення 30-ої річниці Незалежності України.

    Раніше релігієзнавець Андрій Юраш говорив, що ПЦУ можуть визнати Єрусалимська та Румунська церкви. Також Єрусалимський патріарх непрямо підтримав визнання автокефалії ПЦУ. Митрополит Епіфаній висловив сподівання, що Грузинська, Єрусалимська та інші церкви підуть шляхом Кіпрської церкви у питанні визнання ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне