П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріарх непрямо підтримав визнання автокефалії ПЦУ

    Єрусалимський патріарх Феофіл ІІІ непрямо підтримав визнання автокефалії Православної Церкви України. Він натякнув, що раніше УПЦ КП і УАПЦ були в розколі й краще їх визнати, щоб вони були частиною Церкви, бо «важливо бути частиною єдиної святої, вселенської і апостольської Церкви».

    «Для всіх православних християн важливо бути частиною єдиної святої, вселенської і апостольської Церкви. Ті, хто розуміє, що таке свята, вселенська і апостольська Церква, добре зрозуміють мою відповідь на ваше запитання», відповів патріарх Єрусалимський Феофіл III сербському виданню Kurir, передає Credo.press

    Про оцінку факту визнання Вселенським Патріархатом автокефалії ПЦУ він сказав: «Я б не хотів давати такий коментар, який міг би вплинути на єдність православних християн».

    Разом з тим, глава Єрусалимського Патріархату жорстко засудив чорногорську автокефалію, відмовивши Чорногорської Церкви, яка не входить до складу Сербського патріархату, в статусі Церкви. Також він назвав Косово і Метохію «сербським Єрусалимом».

    Патріарх Феофіл поділився своїм бажанням відвідати Сербію і висловився на підтримку вакцинації від коронавірусу. «Вакцина не зможе остаточно перемогти це лихо, що звалилась на світ, – сказав патріарх, – але вона, безумовно, допоможе врятувати життя і пом’якшити небезпечні наслідки, які коронавірус несе людству». Він порадив всім «робити щеплення за будь-яких обставин».

    Інтерв’ю було опубліковано 26 січня тільки англійською мовою.

    Нагадаємо, раніше ми писали, що об’єднує Київ і Єрусалим та коли патріарх Феофіл визнає ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне